• Vzr
 • VZR11
 • Vzr2
 • VZR9
 • vzr13
 • Vzr4
 • Vzr5
 • VZR10
 • vzr12
 • Vzr6
 • vzr14
 • Vzr7
 • VZR8

Alle modernste trainingstheorieën zijn het erover eens: leren zwemmen vraagt tijd en geduld! Om een kind 'perfect' te leren zwemmen heb je nood aan gediplomeerde trainers, geduld en ervaring allemaal troeven die VZR in huis heeft. Wij kiezen er dan ook bewust voor om met onze trainers (= gediplomeerd) en jeugdtrainers in onze 40-jarige club (=ervaring), de zwemmertjes pas vrij te laten wanneer wij én de ouders tevreden zijn met het behaalde resultaat (= tijd). Een kind kan onmogelijk perfect zwemmen na 10, 15 of zelfs 20 lessen. Daarom mag een kind pas onze zwemschool verlaten indien de trainers én ouders tevreden zijn over het resultaat, en dit voor dezelfde prijs! Zwemmen omvat immers zoveel meer dan zo snel mogelijk aan de overkant van het zwembad geraken! Beginnen bij het begin en dan verder bouwen is dus ons doel. Niet eerst willen leren lopen alvorens te kunnen stappen! Hoe gaan we te werk?

Waarom dus de rugslag? Al tijdens de lessen watergewenning, leren onze zwemmertjes te watertrappelen met de voetjes. In het begin spelenderwijs, maar naarmate de lessen vorderen zal dit moeten gebeuren al drijvend met of zonder drijfhulpmiddelen, met een goede beenslag tot ze zo evolueren naar een volwaardige beenslag in de rugslag. En omdat de zwemmertjes hun hoofd boven water kunnen houden zijn ze ook sneller gerust gesteld. Draai je je zwemmertjes op hun buik, dan sla je als trainer twee vliegen in één klap aangezien benen crawl zo goed als dezelfde beweging vraagt van onze zwemmertjes.

Vervolgens kan men starten om de armbeweging toe te voegen aan de beenbeweging en in tegenstelling tot de schoolslag, vraagt de vrije slag en rugslag een veel minder strikte coördinatie van armen, benen en ademhaling waardoor het voor de zwemmertjes veel makkelijker aanleert waardoor frustraties vermeden worden (zowel bij trainer als bij zwemmer). Recente lectuur bevestigt de methode van onze zwemclub. 

Taken jeugdsportcoordinator(en): Op een gestructureerde en systematische manier coördineert zij de sporttechnische, beleidsmatige, sociaal-pedagogische, communicatieve en organisatorische aspecten van de jeugdwerking opdat de kwaliteit van de jeugdsport in onze club verhoogt.

 

Watergewenning & Dolfijne Zwemschool

 

VRIJE ZWEMMERS RONSE

 

Vrijdag

 

 

 

Zaterdag 

17u30 - 18u15

18u15 - 19u

20u - 21u

 

12u - 12u45

12u45 - 13u30

14u30 - 15u30

 

Dolfijne Zwemschool: Blauw/Rood (groep 1)

Dolfijne Zwemschool: Blauw/Rood (groep 2)

Dolfijne Zwemschool: zwart

 

Dolfijne Zwemschool: Blauw/Rood (groep 1)

Dolfijne Zwemschool: Blauw/Rood (groep 2)

Dolfijne Zwemschool: zwart 

 

Meer informatie? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Verantwoordelijken Dolfijne Zwemschool & jeugdsportcoordinatoren: Frank Persijn  en Lies Persijn (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Vertrouwenspersoon/Fairplay verantwoordelijke: Frank Persijn (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) & Katrien Baeke (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Tarief*: €165 (1x per week), €245 (2x per week)  

Informatiebrochure

Infofolder vzr

 

 

Contact

Vragen, info?
Neem gerust contact op met:  

email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
zwemclub ronse www.vzr.be
BE 0474.223.003

panathlon logo blosoklein 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwtjes, schrijf u hier in voor het ontvangen van onze nieuwsbrief.

Agenda

Januari 2023
M D W D V Z Z
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Fotogalerij

Enkele foto's uit onze laatste activeiten. Meer vindt u op onze fotogalerij-pagina.

Back to Top